prev Galerie akcí

Extrem Cup 2005

Letošního závodu štafet v extrémních sportech se zúčastnilo na 20 družstev - mužských, smíšených, ženských i veteránských - celkem 120 závodníků a závodnic. Ročník 2005 ukázal, že MERENI Extrem Cup si našel své stálé místo mezi příznivci adrenalinových sportů, když si udržel svou stabilní závodnickou účast. I divácká návštěvnost je každým rokem vyšší, letos se na závod přišlo podívat přes 1500 diváků, mnoho z nich se pak přišlo pobavit spolu se sportovci na večerní afterparty. Závod se konal za přísných podmínek z hlediska ochrany přírody v CHKO Český ráj - na pořadatelskou službu bylo vyčleněno přes 50 organizátorů, kteří zajišťovali jak hlídkování a organizaci na tratích závodu, tak regulaci pohybu turistů v chráněné oblasti.

Letos se na tratích závodu potkalo jako každý rok několik známých sportovních jmen. Z vítězného týmu to byli například cyklista Jan Kopka - účastník závodu Iditarod, Crocodile Trophy, či Great Divide Race, Jan Kolář - několikanásobný mistr ČR ve vodním rodeu, či reprezentantky ČR v klasickém lyžování Helena Erbenová-Balatková a Zuzana Kocumová.

Tak jako každý rok, i letos organizátoři mysleli na bohatý doprovodný program, který přilákal mnoho diváků. V areálu byl postaven 8mi metrový skok do jizery, na kterém vystoupili v rámci exhibice Air to water například Radko Kutík (freestyle ski), či Luděk Bendák (minibike madman). O show na vodě se starali i Štěpán Fiedler s Janem Kolářem a jejich White Water Rodeo show, při kterém předváděli na vodní hladině salta, loopy a do vystoupení zapojovali i přihlížející diváky. Tradičním zpestřením pak bylo vystoupení skateboardisty Petra Löwyho, biketrialisty Libora Izaaka Maryšky či jezdce na flatlandu Milana Hasáka Haspekla. Celý večer opět vyvrcholil koncertem hudebních skupin v sále maloskalské sokolovny. Tancechtivým závodníkům hráli skupiny Cynik 84, Maršál Bazén a NIL - finalista soutěže Cocacola POP Star, předkapela Čechomoru na jejich letošním turné.

Tombola, při které se losovalo o kajak, goretexové bundy a batohy, pak byla příjemným bonbónkem na závěr letošního ročníku.

Zaujali jsme Vás?

Ozvěte se
Sundisk provozovna - budova Sundisk provozovna - mapa