prev Galerie akcí

Odemykání Jizery 2022

Na vodácké ahooooj jsme po dvou letech konečně nebyli sami

Druhou dubnovou sobotu se vodáci sešli v Malé Skále, aby společně odemkli Jizeru. Dva roky se tento tradiční rituál kvůli opatřením odehrával bez veřejnosti. Natáčeli jsme alespoň videa a pouštěli je do online prostoru.
Konání oblíbené akce bylo ale znovu ohroženo. Letos kvůli celkem drsné předpovědi počasí.
Celý týden jsme s napětím sledovali vývoj počasí, ale nakonec jsme se dohodli, že tradice se musí dodržet a nic rušit nebudeme.
Odemykání Jizery bylo jako vždy spojeno s atrakcemi pro děti a pro ty, kteří se nebáli ledové vody, i s jarním závodem Tamzpátky. Cestou „tam na lodi“ se jedna posádka vykoupala hned pod jezem, ale závod statečně dokončila „zpátky na koloběžce“ až do cíle.
Symbolické otevírání Jizery organizujeme řadu let. Poslední roky i se spřátelenou skupinou otužilců, kteří ukončují svoji sezónu a předávají nám klíč od řeky. Na hladký průběh tohoto aktu obvykle dohlíží Vodník a jiné zábavné postavy.
Od začátku akce se počasí předvádělo a ukázalo snad všechny svoje aprílové podoby – sníh, déšť, vichr i slunce. Hřál nás alespoň dobrý pocit, že jsme na to, jako poslední dva roky, nebyli sami.

Všem přejeme super vodáckou sezónu nejen na Jizeře!

Odemykani Jizery 2022

Zaujali jsme Vás?

Ozvěte se
Sundisk provozovna - budova Sundisk provozovna - mapa